Osynlig tandställning

Raka tänder med osynlig tandreglering
för vuxna

PÅ BARA NÅGRA VECKOR

Om osynlig tandställning

Raka tänder med osynlig tandreglering för vuxna på bara några veckor

Trångställningar av mild och moderat grad kan åtgärdas på bara 8-12 veckor med osynlig tandställning. Ställningen är en avtagbar skena i genomskinlig plast som gör att man slipper räls under lång tid samt skrubbsåren man brukar få med metalltråden.

Pris för osynlig tandställning

Priset beror på antalet besök som görs samt grad av trångställning men generellt sett 22000-25000 kr per käke och 35000-38000 kr för båda käkarna samtidigt.

Hur fungerar det?

Under första besöket görs en utredning där vi bland annat fotograferar för att ta reda på om det är lämpligt att bettet behandlas. Vi gör avtryck av båda käkar, för att sedan ge dig en tunn skena som du ska använda mellan 16-20 timmar i sträck per dygn. Varannan vecka gör vi en justering av skenan under ca 12 veckors tid i genomsnitt, men det kan variera mellan 8-14 veckor beroende på olika omständigheter, såsom skenans avvikelsegrad. Efter en till två veckor har man normalt sett vant sig vid skenan och man börjar även se skillnad på tändernas position. Det finns möjlighet att antingen korrigera eventuella fel eller helt avbryta behandlingen om det skulle visa sig att du inte är nöjd med något. Man ser den successiva förändringen i munnen och har full kontroll över hur tänderna kommer se ut.

Finns det några bieffekter/komplikationer med skenan?

Jämfört med metalltråd på tänderna är Inman Aligner en skonsam och mild behandling som inte påfrestar tänderna med lika stora krafter. Behandlingen medför därför inga risker för nerv- eller tandköttsskador.

Skötsel av skenan

Du erhåller en box av oss som skenan ska förvaras i. Skenan ska dagligen tvättas med kallt vatten, tandborste och tvål. Observera att den absolut inte får utsättas för varmvatten då den lätt deformeras. Eftersom det finns risk för att den kommer bort ska den heller inte lindas in i papper.

inman-aligner

Många av våra patienter har länge varit fundersamma kring sina sneda tänder, särskilt framtänderna, utan att veta att det lätt kan korrigeras på relativt kort tid. Hos oss får du konsultation för Inman Aligner där vi för dialog kring dina behov och vad som bäst passar dig. Tveka inte att ringa in för mer information.