Osynlig tandställning

Raka tänder med osynlig tandreglering
för vuxna

PÅ BARA NÅGRA VECKOR

Om osynlig tandställning

Raka tänder med genomskinliga tandskenor för ungdomar och vuxna.

Trångställningar av mild och moderat grad kan åtgärdas på bara 6-20 veckor med osynlig tandställning. Ställningen är en avtagbar skena i genomskinlig plast som gör att man slipper räls under lång tid samt skrubbsåren man brukar få med metalltråden.

Pris för osynlig tandställning

Priset varierar beroende på antalet besök som görs samt grad av trångställning och kan därav bli lägre om det är en mindre behandling.
Pris för Invisalign:

En käke: fr 25000kr
Två käkar: fr 45000kr

 

 

Hur fungerar det?

Under första besöket görs en utredning där vi bland annat fotograferar för att ta reda på om det är lämpligt att bettet behandlas. Vi gör avtryck av båda käkar, för att sedan ge dig en tunn skena som du ska använda mellan 22-24 timmar i sträck per dygn. Efter en till två veckor har man normalt sett vant sig vid skenan och man börjar även se skillnad på tändernas position. Man ser den successiva förändringen i munnen och har full kontroll över hur tänderna kommer se ut.

Finns det några bieffekter/komplikationer med skenan?

Jämfört med metalltråd på tänderna är Invisalign en skonsam och mild behandling som inte påfrestar tänderna med lika stora krafter. Behandlingen medför därför inga risker för nerv- eller tandköttsskador.

Skötsel av skenan

Du erhåller en box av oss som skenan ska förvaras i. Skenan ska dagligen tvättas med kallt vatten, tandborste och tvål. Observera att den absolut inte får utsättas för varmvatten då den lätt deformeras. Eftersom det finns risk för att den kommer bort ska den heller inte lindas in i papper.

inman-aligner

Många av våra patienter har länge varit fundersamma kring sina sneda tänder, särskilt framtänderna, utan att veta att det lätt kan korrigeras på relativt kort tid. Hos oss får du konsultation för Invisalign Aligner där vi för dialog kring dina behov och vad som bäst passar dig. Tveka inte att ringa in för mer information.